Agenda

Promotie

Hartslag

Donderdag 19 oktober 2023 verscheen de nieuwe roman Hartslag met als ondertitel: Oud zeer, een nieuw begin, en dan de liefde nog.

De thema’s die in Hartslag spelen zullen voor veel vrouwen (en mannen) herkenbaar zijn: de pijn van vroeger, je gevangen voelen in een relatie, de strijd om autonomie, de bevrijding en ten slotte het omarmen van de wereld, van liefde in de breedte zin van het woord.

De feestelijke presentatie vond zondag 22 oktober om 15 uur plaats in de Concertzaal te Oosterbeek.

Ter promotie van Hartslag:

Boekhandelstournee

Een boekhandelstournee samen met ex-psychiater Bram Bakker, waarin wij elkaar over onze boeken en inzichten zullen interviewen. Van Bram Bakker verschijnt in oktober Gevoelige zielen, over de mens achter de hulpverlener. Hartslag beschrijft een psychologische ontwikkeling, de bevrijding uit een traumatisch verleden. Ons gesprek – voor en na de pauze – zal gaan over onze raakvlakken en verschillen, we gaan de diepte in en zoeken nadrukkelijk ook het contact met ons publiek. Ieder mens heeft oud zeer!

Lezingen

Voor kleinere gezelschappen bied ik een lezing aan waarin ik de vertelvorm roman tegen het licht houd en in historisch perspectief plaats. In al mijn boeken speelt onrecht in het verleden én in het nu een grote rol. De roman is bij uitstek een middel om dieper in te gaan op de individuele gevolgen van dat onrecht. Aan de hand van Hartslag, van mijn eerdere werk en van algemene literaire voorbeelden zal ik een poging doen de fictie te redden van de concurrentie van Netflix en andere digitale gevaren.

Winkelbezoek

Vanzelfsprekend ben ik ook bereid tot andere vormen van winkelbezoek, zoals signeren, interviews of gesprekken met leesclubs.

WERKPLAATS LITERAIR

Dinsdag 27 februari 2024

Miriam Guensberg gaat op dinsdag 27 februari met auteur Mark Stokmans in gesprek over zijn indringende roman Spiegeldagen. Een fascinerende vertelling over de grijstinten van de geschiedenis, over nieuwe generaties die moeten omgaan met het verleden van hun voorouders en toch ook hun eigen weg moeten vinden.

Spiegeldagen gaat over hoe we ons verhouden tot het verleden – zeker als dat verleden pijnlijk is – wat ons opgedrongen wordt (door onze eigen herinneringen maar ook die van anderen) en ook hóe we eigenlijk kiezen te herinneren. ​Het is een roman waarin verleden en heden elkaar afwisselen (het verhaal van Ruben’s worsteling en oma Pepa’s levensverhaal) en is ook een bepaalde manier verweven met Stokman’s vorige boek Land van Echo’s, alhoewel je beide boeken los van elkaar kunt lezen.

Het prachtige epos Land van Echo’s van deze schrijver won de Boekhandelsprijs 2023!

Kaarten voor het interview met Mark Stokmans kosten €15,00 en zijn hieronder te koop in de beveiligde iDeal omgeving van de webshop van de Kultuurwerkplaats.

De zaal gaat op 27 februari om 19.30 uur open. Aanvang: 20.00 uur.

Voor kaartverkoop klik hier

RADIOPROGRAMMA GRENSGELUIDEN

Zondag 29 oktober 2023

Hein van Kemenade interviewt Miriam Guensberg in het radioprogramma Grensgeluiden van BredaNu over haar nieuwe boek Hartslag.

GrensGeluiden is te beluisteren van 11 – 12 uur. Regionale frequenties: 107.3 fm. Ziggo: 915 of 1915. KPN & XS4all: 1008 of luister live via internet. Of kijk mee in de studio. 

RESTAURANT DE SEVENSTER DELDEN

Woensdag 1 november 2023

Theo Hakkert interviewt Miriam Guensberg over haar nieuwe boek Hartslag in restaurant de Sevenster in Delden met medewerking van de Readshop.

Restaurant de Sevenster

Marktstraat 6

7491 AW Delden

Aanvang: 20.00 uur

RADIOPROGRAMMA GOEDEMORGEN HENGELO

Zaterdag 4 november 2023

Jos Klazinsky interviewt Miriam Guensberg over haar nieuwe boek Hartslag tijdens het radioprogramma Goedemorgen Hengelo.

Goedemorgen Hengelo is van 10.00 – 12.00 uur hier te beluisteren.

BOEKHANDEL BROEKHUIS HENGELO

Woensdag 8 november 2023

Miriam Guensberg in gesprek met Bram Bakker over hun nieuwste boeken, de raakvlakken en de verschillen.

Boekhandel Broekhuis

Wemenstraat 45

7551 EW Hengelo

Aanvang: 20.00 uur

de colofon arnhem

Donderdag 9 november 2023

Miriam Guensberg in gesprek met Bram Bakker over hun nieuwste boeken, de raakvlakken en de verschillen.

Boekhandel de Colofon

Bakkerstraat 56

6811 EJ Arnhem

Aanvang: 20.00 uur

Lancering Natuurbeelden

Zaterdag 18 november 2023

Medio november 2023 verschijnt ‘Naruurbeelden’

Met beeld en tekst voert deze unieke wandeling op papier je langs vergezichten, blikvangers, historische ijkpunten, kunstwerken, bossen, beken, heuvels en heide, langs de schoonheid die Oosterbeek en haar omgeving te bieden heeft.

Fotografie Daan van Oort
Teksten Miriam Guensberg
Vormgeving Hein Niemeijer

LEZING VVAO

Donderdag 28 maart 2024

De VVAO is een internationaal kennisnetwerk van hoger opgeleide vrouwen, gericht op positieverbetering en een leven lang empowerment. De VVAO inspireert, opent deuren, professioneel en persoonlijk en zet zich in voor inclusiviteit, gelijkwaardigheid en verbinding.

Miriam Guensberg geeft deze avond een lezing.

Locatie volgt.

PUBLICITEIT 

Marjo Van Lijssel

+31(0)6 51 15 49 91

info@marjovanlijssel.nl

Marie-Anne van Wijnen 

020 – 379 29 39

publiciteit@uitgeverijdekring.nl

OPTREDENS 

Petra Heuveling Derijks

06 42 40 66 06

info@boekvanatotz.com

CONTACT 

miriamguensberg@hotmail.com

06 51 94 83 33

© Miriam Guensberg 2024