Nieuws

held zonder vaderlandMijn vader: Pools, joods en bevrijder
Aangrijpende geschiedenis van een Poolse bevrijder in de aanloop naar ‘75 jaar bevrijding’

In Held zonder vaderland wordt het leven geschetst van de zachtaardige Poolse Jood Dolek Guensberg, die als arts bij de Eerste Poolse Pantserdivisie zijn leven waagde. Tijdens de bevrijding van Zuid-Nederland ontmoet hij zijn grote liefde. Hij bouwt met haar een bestaan op in Twente en wordt één van Nederlands eerste anesthesisten.

Miriam Guensberg duikt in het bewogen leven van haar vader. Waar hij zweeg over zijn vermoorde ouders en zijn Joodse achterland, zoekt zij naar woorden en probeert zij het onrecht dat haar familie en de Poolse bevrijders is aangedaan recht te doen door hun onbekende verhaal alsnog te vertellen.

Held zonder vaderland beschrijft een pijnlijke geschiedenis die gepareerd werd door een veerkrachtige man. Het is een ode van een dochter aan haar vader.

Het Poolse bevrijdingsleger waar Dolek Guensberg als legerarts bij diende, heeft niet alleen Zuid-Nederland bevrijd, maar ook grote delen van Noord-Nederland.

‘Ik durf het nu aan, nog veel biografischer over mijn vader te schrijven.’ Miriam Guensberg, interview Het Parool

Held zonder vaderland
160 pagina's
verschijnt oktober 2019
isbn: 9789462971509

paperback € 16,99

isbn: 9789462971516
eBook € 8,99

Voor Pers en media ‘Held zonder vaderland’:

Marjo van Lijssel 0651154991

M_vlijssel@hetnet.nl

2 maart 2019 opinie Trouw

Haar vader zou zich in zijn graf omdraaien bij het horen van uitspraken van Netanyahu dat Polen tijdens de Holocaust met nazi’s samenwerkten, stelt Miriam Guensberg, lezer te Oosterbeek.

 

Vrachtbrief is nu ook verkrijgbaar als luisterboek.

In de week van het Luisterboek verscheen: Vrachtbrief, van Miriam Guensberg, voorgelezen door Henk Waaijenberg en Nelleke Dansen. 
Het luisterboek Vrachtbrief is onder andere verkrijgbaar bij (klik op het logo):


Wil je meer horen, lezen en zien van Vrachtbrief?

www.vrachtbrief-roman.com